Bir de kendimizi inandırabilirsek, Hakikatten Geliyoruz!

Ülkemizin covid 19 salgınında pandemi tehlikesini çok iyi yönetmesi, Devletimizin, milletimizin umursamazlığı ve bulaşıcı hastalıklar konusundaki cesaretini (!) de hesap ederek aldığı hassas önlemler sayesinde, kendi milletinin yardımına koşmasının yanında, cümle alemin yardımına da koşması, onlara ücretsiz ve bağış mukabilinde koruyucu malzemeler göndermesi, Tüm Dünya’nın aslında bu Devletin genlerinde bildiği bir şeyi yeniden yapmasından ibarettir. Çünkü Türk Milleti Dünya kadar eski tarihi ile tarihteki en eski Devlettir.

Dünyadaki diğer kadim devletler, Devletimize düşman olsalar da Devletimizin ne denli köklü, geçmişlerinin olduğunu, yardımsever ve adaletli olduğunu, düşmanına bile merhametli olduğunu ve bu asil özelliklerin hiçbirinin kendilerinde olmadığını, bu özellikleri taşıyabilen tek Devlet’in tarihte her zaman Türk Devleti olduğunu çok iyi bilmektedirler.

Bu asil Devlet’in kadim geleneği olan imkansızı başarabilme yeteneğini ve gücünü, potansiyelini, Tüm dünya adını bildiği gibi biliyor olmasına rağmen, gel de sen bunu bizim sözde dantellerimize pardon entellerimize(!) anlat!

Kabul edin kardeşim bu Devlet, pandemiyi başarılı şekilde yönetti, Dünya’ya örnek oldu, üstelik Dünya’ya lojistik yardım da yaptı, bırakın ilkel siyaset rekabetini, Devletinizle gurur duyun ! Tarihe yeniden tanık oluyorsunuz, zevkini çıkarın! Bir ülkenin genetik hafızasını hatırlamasına tanık oluyorsunuz.Bu hatırayı gelecekte çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacaksınız.

Yapmayın! Böyle entellik olmaz! Sahip çıkın bu aziz Devlet’e! Yapacağınız çok basit: Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek. Çok zor olmasa gerek bu. İşinizi kolaylaştırmak için aşağıda birkaç örnek vereyim size, bakın bakalım BATI, nasıl hayranlık duymuş Ecdadınızın kurduğu Devlet’e?

İrlanda’da Türk Hayranlığı

1847 yılında İrlanda‘da kıtlık baş göstermiş; bir milyon kişi hayatını kaybetmişti.İngiltere Kraliçesi Victoria , İrlandalı tebasına yardım etmedi, İrlanda halkı bu ölümcül durumu Osmanlı Devletine duyurabildi. Cömert ve müşfik padişah Sultan Mecid‘in gönderdiği erzak dolu 3 gemi Drogheda limanına yanaştı. Padişah ayrıca 10 bin pound da para yardımı gönderdi.Osmanlıların bu hareketi tüm dünyada gıpta ve hayranlıkla izlendi ama Türkler’e en çok da İrlandalılar hayranlık duydular.İrlandalılar, bu iyiliği asla unutmadılar.  Şehrin amblemine Osmanlı Ay yıldızını koydular. Drogheda’da 1919’da kurulan Drogheda futbol kulübünün ( Trabzonspor’umuz ile kardeş kulüptür ) amblemine de ay-yıldız koydular.


İspanya’da Türk Hayranlığı

İspanya’nın Portekiz sınırındaki Deportivo şehri takımının da ayyıldızlı bir amblemi var. Rakiplerinin “Türkler”
diye andığı Deportivo La Coruna taraftarları da maçlarda Türk bayrağı açıyor.

Tarihçilere göre,Deportivo’daki Galicia beldesinin gençleri vaktiyle Portekizlilerle mücadelesinde Barbaros Hayreddin Paşa‘ya destek vermişler.

         

Bunu sindiremeyen komşu Vigo şehri ( Celta Vigo ), bunlara düşmanlık anlamında “Türkler” adını takmış. Bu ölümüne rekabet, futbolda da varlığını bugün bile devam ettirmektedir. Deportivo ,Türk Bayrağını kulüp logosu olarak kabul etmekte, taraftarları ise her maçta Dev Türk bayrağı açmaktadırlar. Kendilerini Türk olarak tanımlamaktadırlar.

İngilizler de Türk’e Hayran

Portsmouth, İngiltere’nin güneydoğusunda büyük bir liman şehri. Dünyanın en güçlü deniz gücüne sahip İngiltere’ye, 1850’lerde Sultan Mecid seyr ve topçuluk tahsili maksadıyla denizciler gönderdi. Mir’at-ı Zafer ve Çerâğ-ı Bahrî fırkateyni Portsmouth limanına demirledi. Portsmouth’da kolera salgını çıktı. Kanalizasyonsuz, tersane işçilerinin üst üste sıhhatsiz şekilde yaşadığı limanda hastalık çığ gibi büyüdü. Osmanlı levendleri, yani gemi mürettebatı şehre yardım ettiler, bu esnada gemi mürettebatından da bazısı hastalık kaptı,26’sı hayatını kaybetti.Orada oluşturulan Osmanlı Şehitliği’ne defnedildiler.

Daha sonra Osmanlı Devletinin gizli faaliyetlerinin sonucu olarak Portsmouth kulübü 5 nisan 1898 yılında İngiltere’de kurulmuştur. Bu tarihe gidecek olursak Osmanlı Devletinde dönemin sultanı ise 2.Abdülhamit Han, ülkemizde oynanan İngiliz oyunlarına karşı hamle olarak, bu muazzam hamleyi yaptı diyebiliriz. Bu kulüp ve şehir arması şanlı ay yıldızlı bayrağımızı içermektedir. Şehir armasındaki bayrağımızın simgeleri ay yıldız ise yine Osmanlı Devletinin Portsmooth şehrine daha önceki yardımlarının bir şükranı olarak şehri süslemektedir.

Türk Kasabası

Hampshire bölgesinin Portsmouth’un hemen karşısında Gosport limanı var. Gosport, eski İngilizcede Kaz Limanı mânâsına geliyor. İşin garibi, buranın halk arasında Turk Town (Türk kasabası) diye anılmasıdır. Rivayete göre Haçlı seferlerinden dönerken getirilen harb esirlerinden dolayı şehre bu isim takılmıştır. Şehrin yerlileri kendilerini Türk olarak vasıflandırmakta ve Türklerle esrarlı bir irtibatları olduğuna inanmaktadır. Burada hâlen donanmaya ait bir mektebin bulunduğu yere HMS Sultan deniyor.

İşte böyle, tarihten sayısız örneklerden sadece 3 tanesi. Umarım herkese faydalı bir hatırlatma olmuştur. Kalın sağlıcakla, hepimiz kardeşiz.