67 yıllık Türk Tabipleri Birliğinde bir ilk : Ordu Tabip Odası karanlıkta bir mum yaktı, ardından 30’a yakın Tabip Odası geceyi gündüz yaptılar.

İlk itiraz : Ordu Tabip Odası önderliğinde telekonferans yöntemiyle karadeniz tabip odaları arsında toplantı yapıldı. Türk Tabipleri Birliği ( TTB ) gittiği yanlış yoldan dönmeye çağırıldı. Bu deklerasyona 11 tabip odası imza attı ve bunu TTB Merkez konseyine resmi yazıyla iletti. Bu ilk uyarı yazısıydı. Bu yazılı uyarı tarihi 2.10.2020 olarak kayıtlara geçti.

Daha sonra 16.10. 2020 tarihinde Ordu Tabip Odası Başkanlığı tek başına ayrı bir uyarı yazısı yazma gereği duydu ve bunu basın ile paylaştı. Çünkü TTB’nin Devletimize, ulusal birlik beraberliğimize ve toplum huzuruna muhalif eylem ve söylemleri Ülkedeki yaklaşık 160 000 hekimde ve toplumda huzursuzluk yaratıyordu.

Artık sular kabarmaya başlamıştı. Mızrak çuvala girmiyordu. Ordu Tabip Odasının da içinde olduğu yaklaşık 21 Tabip Odası, 7 tıp derneği yeni bir deklerasyon yayınladı. Aslında bu deklerasyona daha fazla oda imza atabilirdi ama son anda 7-8 tabip odası bekleme kararı alınca, bu haliyle deklerasyon yayınlandı.

Artık Tıbbiyeli Hikmet ruhuyla tıbbiyeliler , TTB’e sahip çıkmaya başlamışlardı. TTB’yi yanlış yoldan kurtarıp, doğru yola oturtma kararı vermişlerdi.

Bu uyarıları dikkate alan TTB merkez yönetimi , Başkan Prof Dr Rasime Şebnem Korur Fincancı ile birlikte TTB genel sekreteri Prof Dr Vedat BULUT ve Dr Meltem Günbeği olarak 3 yönetim kurulu üyesi 20.10.2020 salı günü Ordu tabip Odasına ziyarete geldiler. Ordu tabip Odası Başkanı tarafından deklerasyonda bahsedilen konular bir kez daha ilgili kişilere yüz yüze söylendi.

Hassasiyetlerimiz dikkate aldıklarını söyleyen TTB Başkanı ve yanındaki heyet, odamızdan ayrıldılar.

Bu arada sputnik youtube kanalı dahil birçok yayın grubu benimle röportaj yaptı.