Hekime Saygı Konulu resim yarışması sonuçlandı

Hekimlerimizi ve sağlık personelimizi el üstünde tutmamız gerekirken, her geçen gün cehaletin cesaretini daha da artırarak, hekimlere ve sağlık personellerine yapmış olduğu şiddet, artık hekimlerin ilk problemi olmuştur. Bu suçun cezası terör suçu gibi kabul edilip verilmediği sürece, sorun çözülebilecek gibi görünmemektedir. Bir başka yönden de cehalet baş sorumlu olduğu için, biz de geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin emanetçileri olan Türk Gençliğine başvurduk.Okul çocukları arsında bir yarışma düzenledik. Konu : Hekime ve sağlık personeline saygı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında okullar arası resim yarışması düzenledik. Ordu Tabip Odamızın, Ordu ilinde düzenlediği yarışmaya ilgi büyüktü. Ödül törenine de tüm protokol katıldı ve öğrencilere maddi değeri de yüksek olan Bilgisayar tableti, Kameralı Drone,  Akıllı saat ve wireless kulaklık gibi güzel ödüller verildi. İlkokullar arası ilk 4, orta okullar arası ilk 4 ve liseler arası ilk 4 dereceye giren öğrencilere bu hediyeler takdim edildi.

Ordu Tabip odasının okullar arasında düzenlediği ‘’ hekime ve sağlık personeline saygı ‘’ konulu resim yarışmasında , 3 farklı kategoride ( ilk, orta ve lise ) 12 öğrencimiz dereceye girdi. İl milli eğitim müdürlüğünde görevlendirilen ve konu ile ilgili öğretmenlerden oluşan jüri, eserleri seçmekte büyük emek sarfetti.
Dereceye giren öğrenciler içinde 12 öğrencinin 7’si yani % 58.3’ü ünyedeki okullardan;
2 öğrenci fatsa’dan ( % 16.6 ); birer öğrenci de Korgan , İkizce ve Altınordu’dan ( % 8.4’er ) dereceye girip ödüllerini aldılar.
İlk okul ve lise birincileri Ünyedeki okullardan çıkarken ( Anafarta ilk okulu ve Mustafa rakım Anadolu Lisesi ) , orta okullarda birinci ( İkizce şehit Hüseyin akar orta okulu ) ikizceden çıktı.
Ünye’nin başarısı için , özellikle ilçe milli eğitim müdürümüz Özgür Tokgöz’ü ve çocuklarımızın öğretmenlerini tebrik ederiz.