Hekimlerin idolü 4 ünlü hekimin karışımı : İbni Sina+Refik Saydam+Tıbbiyeli Hikmet+Aziz Sancar

Ordu Tabip Odasının,  Aşağıdakilerden hangi hekim ismi, sizin için öncelikli olarak yol gösterici konumdadır ? ”  konulu hekimler arası  sosyal medya Anketi ( 290 oy kullanıldı ) sonuçlandı. 

Prof. Dr. Aziz SANCAR hocamızın, bu anket sonuçlarını değerlendirmesi
ve  değerli mail cevabı :
” Sevgili Kardeşim Dr.Ali Coşkun Bey,
Çok sağolun! Siz ve genellikle Ordu’lular cok vatansever ve kadirşinas insanlarsınız. Allah razı olsun! Umarım siz tüm Türkiye ve Türk Dünyasına örnek olursunuz.
Bana olan teveccühünüze layık olmak için elimden geleni yapacağım.
Sevgi ve selamlarımla,
Aziz ”

Zehravi  : 3 oy,  İbni Sina  :76 oy Kehhal   :  3 oyİbnün Nefis  :  2 oyAydınlı Hacı Paşa  :  2 oy, Akşemseddin :  9 oy,  Sabuncuoğlu Şerafeddin  :  10 oy , Refik Saydam  : 75 oy , Tıbbiyeli Hikmet  : 58 oy , Aziz Sancar : 52 oy  almışlardır.

Toplamda  290 kullanılan oy’un 261’ini ( % 90’ını ) alan tarihimizdeki ve birisi de günümüzdeki 4 hekim, günümüz Türk Hekimlerinin idol olarak aldıkları en büyük isimler olarak anketimiz sonuçlarına yansıdı.

Hekimlerimiz : İbni Sina, Refik Saydam, Tıbbiyeli Hikmet ve Aziz Sancar gibi 4 büyük hekimi kendisine örnek aldığına vurgu yaptı bu anketimizde. En büyük oyu, oyların % 26’sını alan İbni Sina, ve % 26’a yakınını alan Refik Saydam  aldılar. Oyların % 20’sini Tıbbiyeli Hikmet, % 18’ini Prof. Dr. Aziz SANCAR alarak ilk 4’e girdiler ve diğer 6  isimden oluşan ünlü meslektaşlarına bariz bir fark attılar.

İlk 4 sıralama :

İbni Sina                                  : 76

Refik Saydam                       : 75

Tıbbiyeli Hikmet                 : 58

Aziz Sancar                           : 52

Anket sonuçlarının yorumu :

” Türk hekimleri nasıl bir hekim olmak istiyor ? ” sorusunun cevabı bence en iyi bu ankette yatıyor.

Türk hekimleri  Tıbbiyeli Hikmet gibi, kalbi saf vatan sevgisi bayrak sevgisi ile dolu, bağımsızlığına düşkün, işgal ve zorbalığa boyun eğmeyen, vatansever ve gözünü budaktan sakınmayan, cesur ve feraset sahibi bir karakter yapısına sahip olup ; Refik Saydam gibi vatanın bağımsızlığı tehlikeye düştüğünde , Ülkenin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Bandırma vapuruna binip Samsuna çıkacak basireti kendinde bulup, bayrağımızı özgür dalgalandırmak için kolları sıvayacak  kadar vatanını seven ve Ülkeyi düşmandan kurtardıktan sonra da en modern aşı ve ilaç kurumunu kuracak kadar  bilimsel çalışmayı yapabilecek kudrette olup ; İbni Sina gibi tıp bilimine ışık tutacak kadar bilginin sahibi olup,  çağların bile önüne geçecek kadar tıp bilimine sahip olup, yazdığı kitapları yüzyıllardır batıda da doğuda da ders kitabı olarak okutulabilecek olup ;  en sonunda da bilimin standart ölçeği olarak kabul gören  Nobel  Tıp ve Kimya Biliminin zirvesine, yaptığı keşiflerle oturan, vatanseverliği ve üstün bilimselliği kendisinde buluşturan, Türk gençlerine muazzam bir örnek olan gururumuz Prof. Dr. Aziz SANCAR hocamız gibi alabildiğine bilim yapmak istiyorlar.

Anket sonuçlarını yorumladığımızda İstenilen Türk Hekim  profili :

Vatansever ve Bilimsel çizgiden sapmayan, çok çalışmayı ve milli unsurları şiar edinmiş Türk hekimi olunmasıdır.

İşte Türk hekimlerinin küçük bir ankette bile kendini gösteren rotası. Tıpkı Bandırma Vapuru gibi yön değişmeksizin, rota takip edilmeli, 30 yıldan beri rotasını kaybetmiş  Türk Tabipleri Birliği, Bilimsel hamurda yoğrulmuş vatansever, milli çizgiden bir milim bile sarsılmadan duran Türk Hekimlerince, yeniden 1953’deki fabrika ayarlarına geri döndürülmelidir. Çünkü Türk hekimlerinin de isteği bu yöndedir.