Başkan Olmanın sorumluluğunda ilk proje : ‘’ Hekim Dostu Şehir ‘’

Ordu Tabipler Odasının Temmuz ayı içinde yapılan seçiminden sonra Ordu Tabipler Odasının Yeni dönem Başkanı olarak ben ve seçilen yeni yönetim kurulu üyelerimizin, ne kadar tarihi ve önemli bir görev üstlendiğimizin bilincindeyiz. Seçimi kazanmak gerçekten zordu ama, bu sevgiye ve güvene layık olmak daha da zor olacaktır.Ordu Hekim camiası bana ve ekibimizdeki doktor arkadaşlarıma büyük sorumluluk yükledi. Bu sorumluluk aslında almak istediğimiz bir gelişmeydi, çünkü farklı dokunuşlar yapmak istiyorduk ve Rabbim bize bu fırsatı yakalamayı nasip etti. Bundan sonra tüm hekim arkadaşlarımızın da  gücünü yanımıza alarak faydalı ve marka değeri olan işler yapmak, sıkıntılı durumlara müdahale etmek, yeni ve uygulanabilir sağlıklı projelere imza atmak, hem meslektaşlarımızın hem de sağlık hizmeti alan bölge halkımızın memnuniyetini yükseltmek yegane hedefimiz olacaktır.

Yakın zamanda herkes şahit oldu ki, ölümcül pandemide, cesaretle ortaya çıkıp kendi canını değil, sorumlu olduğu toplumun canını düşünen hekim kardeşlerimiz, bu kutsal görevlerini yerini getirirken onlarca görev şehidi de vermesine rağmen bir adım bile gerilemedi.

Sadece Türk halkının değil tüm dünyanın takdirini kazanan hekimlerimizin, bundan sonra da sağlık hizmeti verirken, en azından güvende olmalarını sağlamamız ve bunu onlara fazlasıyla borçlu olduğumuz unutulmamalıdır.

Doktor, herkesin uykusunun en tatlı olduğu zamanda, uykusunu yenip hastasını ameliyata alan, acilde hastasını ölümün elinden alan kişidir. Siz çocuklarınızın büyümesini her gün görürken, doktor ise, hep çocuğunun uyuduğu saatlerde evde olduğu için çocuğuna ait oyun anıları olmayan meslek erbabıdır.

Doktor, hastaneye acil bir durumda geldiğinizde, ailenden önce senin elini tutan, ağzınla söylemese bile‘’ korkma iyileşeceksin ‘’ diye gözlerine bakandır. Doğum yapan annenden bile önce, seni bu dünyada kucağına alan ilk kişidir.

Peki böyle kutsal bir meslek erbabını şiddete ( sözlü veya fiili ) maruz bırakmak toplum olarak hepimizi yaralamıyor mu ? Şiddete başvuran bu ilkel insanları durdurmak mümkün değil mi ? Hekime şiddet bu dünyada olmasa bile ahirette kul hakkına girecek, affedilmeyecek bir hareketdeğil midir ? Bu şiddeti, savunmasız gördüğü beyaz önlüklü doktora gösterecek özde korkak ilkel adamlar düzeltilemez mi ? Bu şidedet önlenemez mi ? Hele de karadenizin mert insanına bu yakışıyor mu ?

O zaman bir fikrim var ! Gelin, Ordu İlimizi ilçeleriyle beraber ‘’Hekim Dostu Şehir’’ ünvanına sahip ulusal ve uluslararası marka yapalım. Hekim Dostu Şehir, tarafımdan proje yapılmış, inşaallah uygulamaya konulacaktır. Hekim Dostu Şehir demek, o şehirde hekime şiddet, saldırı, baskı yok demektir, yani BEYAZ KOD ya verilmiyor ya da Ulusal olarak en az beyaz kod verilen şehir demektir. Bu tanımlamayı ilk defa bu satırlarda duyuyorsunuz, çünkü benim ve ekibimin projesi ama eğer başarılı olabilirsek, emin olun Tüm Ulusumuz hatta Uluslar arası olarak çok duyacağız.

Bu günümüz Türkiyesinde o kadar kolay değil, emek istiyor ve herşeyden önemlisi de kombine, kurumlar arası ortak çalışma gerektiriyor.

Bunun için topyekün kurumların hepsi özellikle de başta sayın Valilik Makamının önderliğinde kolluk kuvvetleri, Cumhuriyet Başsavcılığımız, Müftülüğümüz hatta muhtarlarımız aynı ve bir amaç için yoğunlaşmalıdır. Bu durumda proje mutlaka çok başarılı olarak uygulamaya konulacaktır.

Özellikle müftülük makamı vaazlarında hekimlerin yaptığı işin kutsiyet yönünden önemine değinirler ve onlara yapılan şiddetin dini yönden de sorumluluk ve günah gerektiren davranışlara girdiğinden bahsederler, bu söylem defalarca cami hocalarımız tarafından vatandaşımıza verilecek vaazlarla aktarırlarsa, etkin bir çalışma ortaya çıkacaktır. Tarafımızdan muhtarlarımıza yönelik de yapılacak çalışmanın da aynı amaca hizmet yapabileceği aşikardır.

Bu konuda Sayın Valimiz ve Cumhuriyet Başşsavcılığımız ve hatta İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma komutanlığımız’ın kıymetli destekleri de maksimum oranda alınırsa, durum sahada görev yapan tüm hekimlere de iletilirse, Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüzün de yapıcı çalışmaları gelecek, kısa bir süre içersinde hedeflenen amaca ulaşılacaktır, beyaz kod tarihe karışacaktır, güzel Ordu’muz Hekim Dostu Şehir ilan edilecektir.

Hekim Dostu Şehir ilan edilen Ordu, ülke çapında marka değerini kat be kat yükseltecektir. Hekim Dostu Şehir yani doktora en çok saygı duyulan şehir Ordu’muz olursa, buraya Ülkemizin dört bir yanından doktorlar gelip hizmet vermek isteyecek, yaşamak isteyecek ve İlimizin hekim eksikliği tarihe karışacak, Ordulu hemşerilerimiz belki de Ülkemizdeki en güzel sağlık hizmetini alabileceklerdir.

Her branştan doktorun hizmet vermek ve yaşamak için koşarak güzel Ordu’muzu tercih etmesi, Sağlık Bakanlığımızın da dikkatini çekecektir ve Şehrimiz teknik yönden de azami desteklenecektir.

Tabi bu amaç için değerli basınımızın ve yazılı – görsel medyamızın, sosyal medyayı kullanan her vatandaşımızın çok gayret etmeleri gerekmektedir. Hekimlere saygılı bir uslup kullanarak bu amaca hizmet etmeleri çok önemli olacaktır.

Hadi gelin o zaman Hekim Dostu Şehir amaçlı çalışmamıza her mahallede, her köyde, her kasabada, her ilçede ve il genelinde başlayalım. Kazanımları, İlimizi ve ilçelerimizi, sağlık alanında marka şehir olmaya götürecektir.